قیمت ایمپلنت دندان چقدر است؟ ایمپلنت دندان چیست؟ ایمپلنت دندان یعنی کاشت فلزات جدید بهجای دندانهای ازدسترفته یا کشیده شده، دندانهای آسیبدیده، درنتیجه بیماریهایی که باعث آسیب پیشرفته دندان میشوند، قرار دهند.
آسیب دندان ممکن است در اثر عفونت باکتریهایی مزمن در بافتهای اطراف دندان (بافت مسئول تأمین حمایت از دندان) ابتدا به دلیل ایجاد پلاک باکتریایی بر روی دندانها و بعداً ایجاد التهاب در بافتهای اطراف باشد.
ایمپلنتها به فک متصل میشوند و برای ایجاد پایهای محکم برای ساختن ساختار روی دندان با قرار دادن تاج یا دندان جایگزین دیگر برای بازسازی حفره دهان استفاده میشوند. در بعضی موارد ترجیح داده میشود که بهجای سایر روشهای ترمیم و بازسازی مانند بریج دندان یا درمان ریشه عصب، دندانهای ثابت کاشته شود که باعث دردسر بزرگی برای بیمار میشوند و همیشه موفقیتآمیز نیستند. از طرف دیگر، درمان ایمپلنت دندان درمان سادهای نیست، همچنین گران است و باعث درد و ناراحتی زیادی میشود. مزیت اصلی درمان این است که جایگزین دائمی و خوبی برای دندانها برای سالهای طولانی فراهم میکند.
بیشتر ایمپلنتهای دندانی فقط با بیحسی موضعی انجام میشوند، اگرچه کاشت دندان نیز با بیهوشی عمومی انجام میشود.
قبل از کاشت دندان، بیمار باید تحت معاینه تصویربرداری دندان قرار گیرد و معمولاً برای تشخیص و تشخیص شرایط دندانی که از طریق معاینه منظم دیده نمیشود، از یک عکس مخصوص (اشعه ایکس پانورامیک دندان) یا حتی اسکن توموگرافی کامپیوتری (CT) استفاده میشود.
در افرادی که از سلامتی خوبی برخوردارند، هیچگونه آمادهسازی خاصی لازم نیست. درحالیکه افرادی که مستعد آندوکاردیت هستند، مانند افرادی که دارای دریچه مصنوعی، نقص ایمنی و سایر بیماریهای مزمن هستند، باید این موارد را به دندانپزشک اطلاع دهند تا قبل از انجام عمل کاشت دندان، آنتیبیوتیک دریافت کنند.
افرادی که دارای اختلالات لخته شدن خون هستند، قبل از ایمپلنت نیاز به بررسی عملکرد لخته شدن خوندارند، زیرا احتمال خونریزی در آنها بیشتر است. علاوه بر این، برای دستیابی به بهترین نتیجه ازنظر زیبایی، معمولاً به یک سری آزمایشات مقدماتی برای ایجاد ساختاری از دندان نیاز است که از همان بافت ممکن برای دندانهای اصلی برخوردار باشد.
در مواردی که بافت استخوان فک برای پذیرش ایمپلنت مناسب نیست، قبل از کاشت دندان باید پیش از درمانها انجام شود تا یک ناحیه مناسب در بافتها برای دریافت ایمپلنت (ارتوپدی) ایجاد شود.
جراحی دندان در کلینیک دندانپزشکی تحت شرایط استریل، توسط دندانپزشکی متخصص در ایمپلنتولوژی یا جراحی فک و صورت انجام میشود. با تزریق ماده بیحسکننده موضعی در ناحیه پریودنتال، بیمار بیحس میشود، همانطور که در مورد درمانهای منظم دندانپزشکی اتفاق میافتد (بسته به محل کاشت، بعضیاوقات برای ایمپلنت نیاز به بیهوشی است).
اگر استخوان آماده دریافت ایمپلنت باشد (گاهی اوقات بعد از یک سری درمانهای قبلی)، میتوان ایمپلنت دندان را شروع کرد. پیچهای فلزی به استخوان فک متصل میکنند. در یک سری دیگر از درمانها پس از یک دوره قرار دادن پیچها، بازسازیها با اندازهگیری و ایجاد تاج / پل آغاز میشود. وقتی نوبت به دوره انتظار بین کاشت ایمپلنت و اجرای نهایی ترمیمی میرسد، بیش از یک روش وجود دارد. روشی که معمولاً برای بهبودی بافتها حداقل 6 هفته طول میشود و گاهی اوقات دوره انتظار چندین ماه طول میکشد.
عفونت دربرش، معمولاً سطحی است و بهصورت موضعی درمان میشود، در برخی موارد نادر ممکن است عفونت جدیتری ظاهر شود که ممکن است به جریان خون منجر شود و باعث عفونت شود و عفونت به دریچههای قلب منجر شود که منجر به آندوکاردیت و سایر بیماریها شود، برش پریودنتال بهندرت برای از بین بردن بقایای ریشه دندان انجام میشود.
خونریزی، خصوصاً در ناحیه عمل به دلیل ضربه بافتی رخ میدهد. خونریزی میتواند بلافاصله پس از جراحی رخ دهد، ممکن است 24 ساعت پس از جراحی و در موارد نادر پس از هفتهها یا ماهها رخ دهد. خونریزی در اثر پارگی و خونریزی رگ خونی در پریودنتیم ایجاد میشود. اگر خونریزی شدید باشد که نادر است، باید ناحیه موردنظر از خون تخلیه شود.
خونریزی زمانی اتفاق میافتد که رگهای خونی کوچک در لثه بازشده و خونریزی کنند. در مواردی که خونریزی شدید باشد، به تخلیه نیاز است، اما این بسیار نادر است.
خطرات بیهوشی، علائم معمولاً با حساسیت زیاد به داروهای بیهوشی (پاسخ آلرژیک) همراه است. در موارد نادر، ممکن است یک واکنش خطرناک مانند فشارخون بسیار پایین (شوک آنافیلاکتیک) رخ دهد.
آسیب به عصب که ممکن است باعث از دست دادن احساس، بی حسی در دهان یا اختلال در حس چشایی شود. در بیشتر موارد نادر و موقتی است.
پس از انجام عمل ایمپلنت دندان نیازی به ماندن بیمار در درمانگاه نیست . او باید دو تا ساعت بعد از جراحی از خوردن و آشامیدن خودداری کند تا زمانی که اثر بیهوشی از بین برود. درد در ناحیه ممکن است احساس شود بهخصوص در اولین روز پس از کاشت ایمپلنت های فلزی و در صورت لزوم میتوان از داروهای ضد درد استفاده کرد. ناحیه پریودنتال ممکن است چندین روز متورم شود.
برای دستیابی به بهترین نتیجه پس از کاشت دندان، مراقبت منظم از دندان و تمیز کردن دهان، ازجمله مسواک زدن با برس نرم (برای جلوگیری از آسیب پریودنتال) و تمیز کردن با تجهیزات ویژه موردنیاز است. در صورت وجود درجه تب بالا، درد شدید، خونریزی یا ترشحات موضعی از دهان، باید سریعاً با پزشک مشورت شود.
بیشتر بخوانید :