همه ما سعی می کنیم از هر چیزی زیباترین ها را داشته باشیم. داشتن دندان هایی که همچون دُر در دهان بدرخشند یکی از این زیبایی ها است. امروزه روش های زیادی برای زیبایی دندان ها وجود دارد که یکی از این روش های متداول کامپوزیت دندان است.
کامپوزیت دندان در واقع یک نوع متریال در دندانپزشکی زیبایی است که امروزه در دنیای دندانپزشکی بسیار پرکاربرد است. کامپوزیت دندان از روش های درمانی بدون عوارض جانبی برای اصلاح طرح لبخند است و دندانپزشک می تواند با استفاده از این روش، دندان های پوسیده، شکسته، ترک خورده یا سیاه شده را ترمیم کند و زیبایی دندان ها را برای فرد ایجاد کند. در این نوع درمان زیبایی، لایه هایی از جنس مواد کامپوزیتی با قرار گرفتن هنرمندانه بر روی دندان ها موجب زیبایی هر چه بیشتر دندان ها و لبخند فرد می شوند.
مواد کامپوزیتی دارای جنس و رنگ متفاوتی بوده و دارای دوام و استحکام متفاوتی نیز هستند. بنابراین برای اینکه کار زیبایی و ترمیم دندان شما دارای نتیجه مطلوب و دلخواهی باشد و همچنین استحکام و زیبایی در آن ایجاد شود، بهتر است از مواد کامپوزیتی که توسط شرکت های معتبر دندانپزشکی ساخته می شوند استفاده کنید.
کامپوزیت های درشت دانه یا ماکروفیل اولین نوع از کامپوزیت هایی هستند که وارد بازار شدند. این نوع کامپوزیت حاوی ذراتی با اندازه 10 میکرومتر تا 50 میکرومتر هستند که نسبت به مواد کامپوزیتی دیگر بزرگتر هستند. این نوع کامپوزیت ها از دوام و مقاومت بالایی برخوردار هستند. اما یکی از معایب این نوع کامپوزیت ها این است که پولیش یا تمیز کردن سطح ترمیم دشوار است.
در دههی 70 میلادی نسل جدیدی از کامپوزیت ها وارد بازار شده و به صورت گسترده مورد استفاده دندانپزشکان قرار گرفت. این نوع کامپوزیت ها دارای مقامت کمتری نسبت به کامپوزیت ماکروفیل بوده و حاوی ذراتی کوچکتر از 100 نانومتر هستند. از مزیت های این نوع کامپوزیت ها می توان به راحت پولیش کردن و صاف بودن سطح ترمیم در آنها اشاره کرد.
این نوع کامپوزیت ها دارای ذراتی با اندازه 10 تا 50 میکرومتر و همچنین دارای ذراتی حدود 40 نانومتر هستند. این نوع از کامپوزیت ها بین کامپوزیت های میکروفیل و ماکروفیل هستند. از مزیت های این کامپوزیت ها داشتن مقاومت و استحکام بالای آنها است. کامپوزیت هیبرید به دلیل یکدست نبودن سطح ترمیم باعث کاهش تاثیر پولیش و خاصیت بازتاب کنندگی می شود که این مسئله از معایت کامپوزیت های هیبریدی است.
نانو کامپوزیت ها حاوی ذراتی با اندازه حدود 20 نانومتر هستند و از نسل جدید کامپوزیت ها به حساب می آیند. از ویژگی های منحصر به فرد نانو کامپوزیت ها این است که ذرات نانو در کنار هم قرار گرفته و نانوکلاستر (خوشه نانو) را تشکیل می دهند. این ویژگی نانو کامپوزیت ها باعث می شود که قدرت، مقاومت در برابر ساییدگی، قابلیت پولیش و استحکام این نوع از کامپوزیت ها افزایش یابد. در واقع می توان گفت که این نوع از کامپوزیت ها بهترین نوع کامپوزیت دندان هستند.
مراقبت های بعد از انجام این روش درمانی، به بالا بردن طول عمر کامپوزیت دندان، دوام و استحکام آن کمک می کند. در اینجا به این مراقبت ها اشاره می کنیم:
یکی از مهم ترین دغدغه های افرادی که قصد انجام کامپوزیت دندان را دارند این است که هزینه انجام آن چقدر است. لازم به ذکر است که نمی توان یک قیمت ثابت را برای انجام این خدمت زیبایی ارائه کرد، اما به طور کلی هزینه نهایی به فاکتورهای مختلفی بستگی دارد. کامپوزیت ونیر انواع مختلفی دارد که با کیفیت های مختلفی عرضه می شود. عوامل زیادی در هزینه نهایی این درمان تاثیرگذار اند که شامل موارد زیر می شوند:
به طور کلی انجام کامپوزیت دندان در یک جلسه تمام می شود اما اگر فرد نیاز به درمان های دیگری برای مشکلات دهان و دندان داشته باشد، باید قبل کامپوزیت آنها را انجام دهد.
در صورتی که کامپوزیت دندان به طور صحیح بر روی دندان قرار بگیرد و فرد مراقبت های لازم را انجام دهد، پوسیدگی ایجاد نمی شود.